Dnia 21.10.2022 r odbyły się ,,Warsztaty gotowania " z projektu Szkolimy się na zawodowców .Uczniowie z klas PDP solidnie i sumiennie wykonywali powierzone zadanie.Sporządzali parówki w cieście drożdżowym.Polecają i życzą smacznego!
W roku szkolnym 2022/23 wznowiliśmy Warsztaty gotowania z projektu,,Szkolimy się na zawodowców "Uczniowie z klas PDP polecają kluski śląskie.
Od dnia 3 marca 2023 roku w ZS nr 3 rozpoczęły się zajęcia praktyczno-studyjne dla uczniów klas PDP w zakładzie gastronomicznym @CateringKamPio
Cel zajęć to zapoznanie uczniów ze specyfiką przedsiębiorstwa, wyposażeniem, przepisami sanitarnymi obowiązującymi w zakładzie żywienia zbiorowego.
Uczniowie również zapoznają się z przepisami kulinarnymi z ciastem ziemniaczanym, pierogowym oraz potrawami półmięsnymi.
Głównym celem projektu było podniesienie kompetencji zawodowych uczniów zmierzających do zwiększenia ich szans na rynku pracy .
Uczniowie biorący udział w praktykach otrzymali zaświadczenia.
Dnia 16.03.23r.uczniowie Szkoły Branżowej brali udział w projekcie ,,Szkolimy się na zawodowców ". Zdobywali wiedzę i umiejętności z Podstaw przedsiębiorczości.
cie ,,Szkolimy się na zawodowców ". Zdobywali wiedzę i umiejętności z Podstaw przedsiębiorczości.